Apolitični

Hrvatski turistički kongres u Makarskoj, bit će zanimljivo

Turistički kongres u Makarskoj donosi priče i daje odgovore na pitanja kako produljiti turističku sezonu te koji oblici ulaganja mogu poboljšati razvoj turizma u Dalmaciji.

Drugi po redu Hrvatski turistički kongres ove godine smjestit će se u atraktivni grad podno Biokova, u Makarsku, krajem travnja u hotelu Meteor. Organizatori potvrđuju da su ovogodišnje turističke teme pomno odabrane i odnose se na problematiku sezonalnosti hrvatskog turizma i mogućnost produljenja turističke sezone, a kroz razgovor s investitorima definirat će se oblici ulaganja koji će omogućiti održivi razvoj turizma u Dalmaciji. Također, povest će se rasprava o novim prijetnjama i prilikama na tržištu u vidu „peer to peer ” usluga, a na tribini „Stvaraju li mediji cool destinaciju?” potražit ćemo odgovore na pitanja o utjecaju medija na razvoj turizma u Hrvatskoj.
Turistički kongres prvenstveno za cilj ima da kroz diskusije i izlaganja te prezentacije uglednih stranih i domaćih predavača, posluži kao mjesto okupljanja i savjetovanja svih bitnih dionika u ovom sektoru – predstavnika turističkih poduzeća i nadležnih državnih institucija, čelnika lokalne samouprave, turoperatora, strukovnih udruženja i članova znanstvene zajednice. Nakon prošlogodišnjeg kongresa koji je privukao 300 uglednih gostiju te preko 30 renomiranih predavača, kongres nastavlja otvarati pitanja vezana za hotelijerstvo i turizam, isticati pozitivne primjere te pružati know-how za ovu najpotentniju industriju hrvatskog gospodarstva.


Program se sastoji od nekoliko panel rasprava među kojima su: Rješavanje produljenja sezone – mit ili stvarnost?, te Buđenje Dalmacije – održivi rast i strateška ulaganja. Svakako će biti zanimljiv sudjelovati u radnoj tribini „Kako nastaje cool destinacija?”, kao i još nekim radionicama i javnim prezentacijama usko povezane uz strateški razvoj turizma u Hrvatskoj.
Dođite u Makarsku 29. travnja i sudjelujte u drugom po redu Hrvatskom turističkom kongresu.
Izvor i foto: TZG Makarska