Apolitični

Makarska „pozdravlja” ljeto od 14. lipnja: osam dana predstava, izložbi i koncerata

Makarska dočekuje najtoplije godišnje doba kada mnogi hrle u ovu turističku destinaciju podno Biokova. A kako bi pozdravili sve dobre ljude povodom početka ljeta pripremaju i simpatični program pod nazivom „Pozdrav ljetu” koji kreće već ove nedjelje, a potrajat će do 21. lipnja 2015. g. Započinje s večerašnjom monodramom FreeDA, autorice Nere Stipčević i Mije Biondić u staroj franjevačkoj crkvi.

Ponedjeljak je rezervirana za klapu Berulia, dan kasnije Makarane, a goste zabavlja grupa Pešes, potom u programu slijedi izložba fotografija Damira Hoyke „Flora“ i koncert Big benda Makarska. Ibrica Jusić, Dubrovčanin u Pozdravu ljeta zabavlja svoje obožavatelje u četvrtak, a u petak su mlađi bendovi poput Rezerve i Mjesnog odbora. Subota je rezervirana za koncert mladih makarskih glazbenih zvijezda, a u nedjelju po završetku tjednog prigodnog programa je premijerna predstava „U raj za kraj” i veliki koncert na gradskoj rivi popularnog Jasmina Stavrosa.
Baš je lijepo što Makarska na ovakav način pozdravlja ljeto i sve one koji će se tijekom nekoliko mjeseci odmarati na prekrasnim plažama turističke oaze Mediterana uživajući u gurmanskim slastima i razgledavajući kulturnu i povijesne blagodati grada.
Više u kategoriji:turizam
D. Šabić, mag. nov.