Apolitični

Makarska obilježava Dan pobjede i hrvatskih branitelja

Makarska prigodnim programom obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja cjelodnevnim programom koji će obilježiti klape i pučka fešta, na sam dan obilježavanja. Uvertira svečanosti krenula ovog utorka s klapama  pod nazivom „Klape u arbunu”, a glazbeni klapski susret održan ispred PŠRD Arbun, a sat kasnije gradska turistička zajednica i direktor Tonći Lalić najavili  pučku feštu na Trgu Kobaca-Zelenka.

Dan 5. kolovoza je poseban dan u Makarskoj koja se prigodnim programom želi zahvaliti svima koji su zaslužni za slobodu i blagostanje koje uživamo u našoj Domovini. Već od jutarnjih sati zvuci promenade Gradske glazbe Makarska proći će gradskom rivom pozivajući mnoge na zajedničko slavlje. Nakon toga uslijedit će polaganja vijenaca na spomen hrvatskim braniteljima te prvom hrvatskom predsjedniku, dr. F. Tuđmanu, a potom će se upriličiti sveta misa za Domovinu u katedrali sv. Marka.
Večernji dio svečanosti rezerviran je za veliku pučku feštu na kojoj će zasigurno biti za svakoga ponešto. Na veselici u Makarskoj brojne goste zabavit će glazbenici Marijan Ban i Diktatori, kao i Jurica Pađen i grupa Aerodrom.
Grad i turistička zajednica Makarske pozivaju vas na zajedničko druženje povodom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
Više u kategoriji: kulturna baština
Foto: makarska.hr
D. Šabić, mag. nov.