Apolitični

Makarska i Dubrovnik najprivlačniji

Turistički eksperti britanskog Daily Telegrapha uoči nove godine objavili su nekoliko top 10 popisa najatraktivnijih destinacija u 2016., a Hrvatska se našla na čak dvije liste.
Dubrovnik se tako našao među top 10 gradova koje bi ljubitelji putovanja trebali posjetiti dogodine, a tu su se još našli i Venecija, Pariz, Rim, Amsterdam, Firenca, Barcelona, Berlin, Instanbul i London.
„Dubrovnik je jedan od najznačajnijih gradova omeđenih zidinama”, piše Daily Telegraph podsjećajući na bogatu povijest grada, uz napomenu budućim gostima da obavezno prošeću starim gradom, elegantnim baroknim crkvama i aristokratskim palačama. U kombinaciji s plažama, morem i vrhunskom hranom te odličnim hotelima, autori kažu da Dubrovnik ne smijete propustiti jer ćete u njemu doživjeti čaroliju turizma i prirodne ljepote.
Makarska rivijera se pak našla na popisu najboljih destinacija za obitelji s djecom, zahvaljujući plažama i ponudi idealnoj za najmlađe. Uz Makarsku, na top 10 destinacija za ljetovanje s djecom su i Calabria, francuski Île d’Oléron, turski Çıralı, Puerto de Alcúdia na Majorci, grčki Karavostási, Lyndos na Rhodosu, španjolski Llafranc te portugalski Carvoeiro i Praia de Barranco. Svakako posjetite biser juga Hrvatske, svjetski prepoznat Dubrovnik i obiteljsku, turističku oazu srednjeg Jadrana, Makarsku. Uživajte!

Više u kategoriji: Turizam
Izvor i foto: makarska.hr
D. Šabić, mag. nov.