Apolitični

Makarska dobiva Astro park

Na platou ispred Makarske zvjezdarnice na Glavici započela je prva faza radova(zemljani i betonski radovi) na izgradnji Astro parka. Sjajna je ovo vijest za sve ljubitelje razgledavanja zvijezda, neba i astronautike, a Astro park koji se namjerava implementirati na platou ispred Makarske zvjezdarnice primjer je javno-civilnog partnerstva grada Makarske i DAUP Oriona. Originalnu ideju Oriona i višegodišnji trud u ishođenju projektne dokumentacije Makarska je prepoznala i zato u svom proračunu osigurala sredstva za njegovu realizaciju kao i tehničku pomoć u pripremi dokumentacije za prijavu na javni poziv Fonda za razvoj turizma.
Ovaj projekt logičan je nastavak turističke valorizacije Makarske zvjezdarnice i Spomenika na Glavici, a bit će jedinstveni spoj znanosti, obrazovanja i turističke atrakcije na području Republike Hrvatske.
Njegovom realizacijom bit će zaokružen projekt Makarske zvjezdarnice, a predio Glavice bit će oplemenjen još jednim sadržajem koji će privlačiti djecu i mlade od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta te obitelji s djecom. Astro park bit će na raspolaganju školama, udrugama, klubovima i udruženjima za realizaciju različitih programa čiji je cilj kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih.

Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: makarska.hr
D. Šabić, mag. nov.