Apolitični

Makarska biciklijada najmasovnija…

Makarska kao turističko odredište mnogih domaćih i stranih turista pripremila se za ovogodišnju turističku sezonu. To su nam potvrdili iz Turističke zajednice Grada Makarske i pritom najavili bogati kulturno-zabavno-športski program tijekom predstojećih ljetnih mjeseci.
Nedavno su u Makarskoj boravili brojni poznati autori i zvijezde svjetske stripovske scene u okviru devetog izdanja poznatog festivala „MaFest“, a u pretposljednjem danu svibnja od 09,00 do 12,00 sati na gradskoj rivi u gradu podno Biokova održat će se tradicionalna biciklijada koju organiziraju Savjetovalište Lanterna i Biciklistički klub Makarska. Biciklisti i rekreativci ističu kako je ovo jedna od najvećih i najmasovnijih manifestacija ove vrste u našoj zemlji, pa ako se prisjetimo da je prošle godine okupila gotovo 600 sudionika svih generacija, među kojima su dominirali najmlađi uzrasti, ova će oboriti rekord posjećenosti jer su mnogi članovi biciklističkih klubova Dalmacije, a i kontinentalnog dijela, najavili svoj dolazak i sudjelovanje u biciklističkom druženju. Kao pokrovitelji manifestacije, Grad Makarska, Turistička zajednica Grada Makarske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, pozivaju zaista sve da im se pridruže na ovogodišnjoj 13. tradicionalnoj biciklijadi, koja će bar na jedan dan promijeniti i uveličati na poseban način sliku središta grada pa će tako umjesto automobila, gradskom rivom zavladati i prodefilirati bicikli, romobili, role i skejtovi.
Prije početka manifestacije dijelit će se brojevi i majice, a nakon toga nastupit će Gradska glazba Makarska koja će zabavljati gledatelje, a kroz program makarskog biciklističkog dana, neki će biti iznenađeni zahvaljujući bogatoj lutriji. Makarska vas zove, dođite i zabavite se 30. svibnja 2015.

Više u kategoriji: Šport; Hobi

D. Šabić, mag. nov.