Apolitični

Makarani u rujnu zabavljaju goste

Festivalski dio Kulturnog ljeta 2015. završen je 31. kolovoza, ali to nije kraj događanjima u Makarskoj koja i u rujnu bilježi odlične turističke rezultate. Rujanski program započeo jer koncertom skupine „Disco Inferno” sa Zoricom Donnom Andrijašević uz hitove 70-ih i 80-ih godina.
Ovog četvrtka je bila ribarska večer, zatim je nastupio Gradski zbor Makarska, a večeras je  „Večer dalmatinske pisme” u Arbunu, dok će prvi tjedan rujanskih zbivanja zaokružit će „Ciotog” koncertom irske glazbe na Kačiću. Dobro je i kvalitetno osmišljen rujanski kulturni program, pa će sredinom ovog mjeseca apsolutna pozornost pripasti obilježavanju Dana hrvatske ratne mornarice, u petak, 18. rujna, uz spektakularno uprizorenje povijesne pomorske bitke kod Makarske. No, to je tek dio onoga što će se zbivati do 25. rujna kada će program zaključiti „Memorijalni turnir Kate Erceg”.
Po mnogima je rujan najbolji mjesec za zabavu i odmor budući da tada vrućine već posustaju, a more je još uvijek ugodno za kupanje i osvježenje, pa su se mnogi odlučili baš kroz deveti mjesec zabaviti u Makarskoj koja kulturno, glazbeno i umjetnički nadahnjuje svoje goste prvenstveno zahvaljujući gradskoj turističkoj zajednici i aktivnosti nekoliko makarskih udruga te pojedinaca.
Više u kategoriji: Turizam
Foto: makarska-post.com
D. Šabić, mag. nov.