Apolitični

Majstorska radionica pjevanja pod palicom Nelli Manuilenko

Majstorska radionica pjevanja pod vodstvom primadone Nelli Manuilenko održat će se u Splitu i Klisu od 22. – 27. kolovoza 2016.
Kako nam iz splitske glazbene mladeži potvrđuju, radionica je namijenjena učenicima i studentima pjevanja, ali i svim ostalim zainteresiranim pjevačima koji žele više naučiti o tehnici pjevanja kako bi unaprijedili svoje izvođačke vještine.

Majstorska radionica pjevanja

Majstorska radionica pjevanja odvijat će se na hrvatskom i engleskom, a završit će koncertom aktivnih sudionika na atraktivnoj lokaciji kliške tvrđave.
Program radionice podijeljen je u četiri dijela:
– razvijanje vokalno-tehničkih vještina
– oslobađanje glasa
– interpretacija arija romansi i songova
– završni koncert aktivnih sudionika.

Voditeljica radionice je uvažena primadona i vokalni pedagog, red. prof. Nelli Manuilenko. Svoje je glazbeno obrazovanje stekla u Državnom glazbenom koledžu Dzeržinski u rodnoj Ukrajini te potom na Glazbenoj akademiji Sergej Prokofjev u Donjecku na odsjeku solo-pjevanja i koncertno-komornog pjevanja u razredu Borisa Konstantinova. Solističku karijeru započela je u Državnoj filharmoniji u Donjecku, a nakon toga postaje stalna članica Državne nacionalne opere u Kišinevu (Moldavija). Od veljače 1992. do 2002. godine prvakinja je Opere HNK Split. Njezin repertoar obuhvaća vodeće uloge u opernim djelima domaćih i inozemnih klasika te suvremenih autora: Verdija (Attila, Nabucco, Aida, Don Carlos, Moć sudbine, Trubadur, Krabuljni ples i Rigoletto), Puccinija (Turandot, Tosca, Gianni Schicchi), Mascagnija (Cavalleria rusticana), Bizeta (Carmen), Rimski Korsakova (Carska nevjesta), Brittena (Silovanje Lukrecije), Čajkovskog (Evgenij Onjegin, Mazepa), Belamarića (Priče iz bečke šume), Hatzea (Adel i Mara), Gotovca (Ero s onoga svijeta), Paraća (Judita), kao i koncertna i oratorijska djela Verdija, Mozarta, Rossinija, Händela, Vivaldija, Bobića, Kuljerića, Schuberta, Beethovena. Od 2002. godine radi na Umjetničkoj akademiji u Splitu kao profesor solo pjevanja u zvanju redovitog profesora. Gostovala je u brojnim opernim kućama u zemlji i inozemstvu, a dobitnica je najuglednijih hrvatskih umjetničkih nagrada i priznanja: Milka Trnina, Marijana Radev, Judita, Nagrada hrvatskog glumišta, Sergij Rainis, Zlatno zvono (HDGU)