Apolitični

MAGfestival – komorna umjetnost u Splitu

Još jedan u nizu festivala ljeti uskoro otpočinje svoj program, a to je MAGfestival, festival komorne glazbe koji nudi spoj glazbenog i likovnog doživljaja.
MAGfestival se održava u svečanoj gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita, jedinstvenoj takve vrste u Hrvatskoj. Podsjetimo se u kratko da je prvi MAGfestival održan 2010. godine, te je već tada privukao veliku pozornost splitske publike i stranih gostiju kao jedini festival komorne glazbe u Splitu na kojem sudjeluju mladi umjetnici sa šireg područja grada Splita, ali i izvođači iz drugih dijelova Hrvatske. Festival na poseban način daruje iskustvo mlađim splitskim talentiranim umjetnicima, dragocjeno za daljnje umjetničko sazrijevanje i razvoj, a publika dobiva prigodu da osim domaćih glazbenika čuje priznate hrvatske i inozemne komorne sastave koji su rado viđeni u umjetničkim krugovima ovog mediteranskog grada i cijele Dalmacije.
U okviru MAGfestivala formiraju se i novi komorni sastavi / festivalski ansambli čime se ostvaruje suradnja glazbenika iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva, zaključuju iz splitske turističke zajednice odakle pozivaju sve ljubitelje komorne umjetnosti da nazoče najavljenom festivalu koji će se odvijati do 6. rujna 2015.
Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Foto: visitsplit.com
D. Šabić, mag. nov.