Apolitični

MAG festival Split 2016.

Sedmo po redu izdanje MAG festivala, festivala komorne glazbe, održat će se i ove godine u Splitu. Otvorenje festivala biti će 28. kolovoza, a cijeli događaj održat će se do 6. rujna u prostorima svečane gotičke dvorane Muzeja Grada Splita.

MAG festival

MAG festival kulturni je događaj posvećen komornoj glazbi čiji program nudi glazbeni i likovni doživljaj. I ove godine, kao i prijašnjih, organizacija MAG festivala odvija se u komunikaciji između Udruge mladih akademskih glazbenika i Muzeja grada Splita. U proteklih šest godina festival je ugostio preko dvjesto nagrađivanih imena iz svijeta domaće i svjetske komorna glazbe, a i ove godine organizacija najavljuje brojna poznata imena te se nada dobrom odazivu ljubitelja komorne glazbe.

Isto tako, MAG festival zbog karakteristične i sebi svojstvene umjetničke i kulturne autentičnosti, prepoznat je kao dio branda EFFE Festival Labela, festivalske platforme Europe for festivals, festivals for Europe.

 

Kao i prijašnjih godina, svojom glazbom program MAG festivala ugostit će brojna afirmirana, ali i neka nova domaća i svjetska glazbena imena. Čast otvorenja festivala pripala je ansamblu Ars Longa koji će se publici predstaviti svojim programom „Talijanski barok – od Venecije do Napulja”. Posebnost ovogodišnjeg festivala bit će i povratak u 19. stoljeće unutar kojeg će publika uživati u skladbama koje su originalno nastale u tom vremenu te izvedbi komorne simfonije Paula Hindemitha, njemačkog skladatelja i teoretičara glazbe koji se okušao u glazbenim stilovima od ekspresionizma do neoklasicizma.

Brass kvintete Podium publiku će počastiti modernim i tradicionalnim jazz izvedbama te praizvedbom skladbe „Saxbrass suite” Ivana Josipa Skendera. Programu će se priključiti i nagrađivani i prestižni klavirski trio Korngold.

MAG festival Split 2016.

 

MAG festival i ove godine ugostit će veliki broj uvaženih glazbenike iz Hrvatske i svijeta, a komornu paletu glazbene i likovne umjetnosti najbolje ćete doživjeti ako posjetite Muzej grada Splita i postanete dio pravog kulturno-umjetničkog ambijenta. Cjelokupni program izvođača s točnim datumima možete pogledati na službenoj stranici muzeja.

Ulaznice će se moći kupiti pojedinačno ili kao komplet za cijeli festivalski program na recepciji Muzeja grada Splita.