Apolitični

Lutkarska predstava „Juha od bundeve” za uzvanike i medije

Dramaturginja Ana Prolić s lutkarima u Kazalištu lutaka Zadar nakon što je uspješno ove nedjelje izvela pretpremijeru za građanstvo, predstavu „Juha od bundeve”, premijerno će izvesti za uzvanike i medije danas (7. ožujka) u 19 sati. Predstava obrađuje poznatu priču Helen Cooper čiji su protagonisti patak, vjeverica i mačka koji žive u kućici s vrtom bundeva te svakodnevno pripremaju juhu od bundeve, svaki dan na potpuno isti način…

Ova rutina i ponavljanje za njih predstavljaju određenu sigurnost jer izvan dvorišta je mračna šuma puna opasnosti i promjenjivosti, posebno kada se jednog dana pobuni patak. Ekipu predstave čine, uz Anu Prolić, glumci Juraj Aras, Vjera Vidov i Sanja Zalović, potom Hana Letica kostimografkinja, Tamara Savičević, suradnica za pokret.

 

Inače, Kazalištu lutaka Zadar je u više od šezdeset godina svog profesionalnog rada ostavilo trajan pečat u hrvatskom lutkarstvu. Njihovi lutkarski projekti u suradnji s različitim autorima i umjetnicima iz mnogih područja okosnica su njihovog plodnog rada. Njegujući raznovrsne tipove lutkarskih tehnika kao i kazalište „živog“ glumca, stvaraju predstave za djecu i mlade. Posebna pozornost posvećena je produkciji lutkarskih predstava za odrasle nastalih prema djelima starije hrvatske baštine.

S ljubavlju pozivaju sve ljubitelje kulture da im se pridruže.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: zadar.travel
D. Šabić, mag.nov.