Apolitični

LUKSUZ Samsungov novi Galaxy Note 20 napravljen od plastike i Full HD 60 Hz ekranom košta 949 € !?

Linija Galaxy Note 20 sastoji se od dva uređaja, tu su regularni Note 20 te Note 20 Ultra. I dok je model Ultra, koji će koštati 1299 eura, sve ono što bi se moglo očekivati od Samsungova flagshipa u drugoj polovici 2020. godine i nakrcan je svim najsuvremenijim materijalima i komponentama, standardni model je jedna sasvim druga priča.

Naime, Samsung Galaxy Note 20 ima poleđinu od “premium plastike” te 6,7-inčni ekran s Full HD rezolucijom i frekvencijom osvježavanja od 60 Hz (frekvencija osvježavanja ekrana ili “refresh rate” postala je jedan od najvažnijih detalja na ekranima telefona, jer viša frekvencija daje puno ugodnije iskustvo korištenja uređaja i gotovo svaki flagship danas ima najmanje frekvenciju od 90 Hz, idealno 120 Hz).

To sve skupa samo po sebi ne bi bilo problem da je riječ o uređaju koji spada u srednju klasu i košta manje od 500 eura. Međutim, pošto je riječ o njihovom flagship modelu, Samsung je cijenu postavio na čak 949 eura, što je pozicioniranje kakvo si tvrtka koja je neprikosnoveni kralj kada je riječ o ekranima na pametnim telefonima u ovom trenutku ne bi trebala dopustiti.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay