Apolitični

Lukša Obradović u svom Gradu

„Dum Marinova kontemplacija” naziv je izložbe dubrovačkog slikara Lukše Obradovića koja se otvorila u Domu Marina Držića.
– Obradović je na izloženim slikama uspio „uloviti” i dijelom prenijeti misao prisutnu kroz čitav Držićev opus, a to su životna radost i neki renesansni optimizam koji, usprkos dobrom poznavanju svih njegovih mana, i dalje ima nepokolebljivu vjeru u čovjek, ističe likovni kritičar te dodaje da on publici jednostavno slikarski iznosi svoje emocije i time joj kazuje koliko voli Grad, dokazujući kako je pripovijedanje o Držiću u konačnici pripovijedanje o Gradu, kakav je bio i kakav jest – napisao je, između ostalog, u katalogu koji prati izložbu povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.
Dom Marina Držića poziva sve ljude dobre volje i iskrena srca na razgledanje izložbe našeg sugrađanina .

Lukša je kao Dubrovčanin od rane mladosti inspiriran ljepotom i skladom Grada profilira vlastiti umjetnički izraz. Likovno se izražava u različitim tehnikama: od ulja i akrilika na platnu do kombiniranih tehnika, kolaža te umjetničkih instalacija i multimedijalnih projekcija.
Član je mnogih likovnih udruga, ali je i aktivni član međunarodne profesionalne mreže vizualnih umjetnika i fotografa FineArtAmerica.com gdje je do sada izložio oko 900 svojih radova u digitalnom formatu.
Izložba je neobična, ali zanimljiva, kažu likovni stručnjaci te je interesantno pogledati.
Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: dubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.