Apolitični

Lovci Vrlike slave 70-ti rođendan

Prigodnim programom danas će se u Vrlici obilježiti 70 godina od osnutka i djelovanja lovačke Udruge Svilaja.

Lovci Vrlike dobro su se pripremili kako bi na njihov poseban način iznenadili goste koji će doći na veliku proslavu. Program svečanosti počet će polaganjem vijenaca na središnjem križu u vrličkom groblju za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i vrličke lovce. Nakon toga u Domu kulture održat će se Svečana skupština Udruge na kojoj će se dodijeliti lovačka odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima. Središnji događaj svečanosti održat će se od 18,30 na Vrličkoj česmi.

Lovci Vrlike slave


Predsjednik Lovačke Udruge Svilaja Vrlika Ivan Žeravica podsjetio je da se vrlička lovačka sekcija 1946. godine odvojila od Lovačkog društva Sinj, a danas LU Svilaja ima oko 150 članova.
‘Danas nakon polaganja vijenaca i Svečane sjednice na Česmi organiziramo natjecanje u spremanju lovačkog gulaša na kojem sudjeluje 14 ekipa. U zabavnom programu nastupit će Tamburaški sastav Dukati iz Ljubuškog. Za sve Vrličane i naše goste jelo i piće na Česmi će biti besplatno’, kazao je Žeravica. I zato pohodimo vrlički kraj i pozdravimo lovce i njihove priče.