Apolitični

LOŠE VIJESTI IZ BMW-a ZA TRADICIONALISTE Bavarci će eliminirati do 50 posto dosadašnjih varijanti motora s unutarnjim izgaranjem, počevši od 2021.

BMW je predstavio svoje financijske rezultate za 2019. godinu koji uključuju nekoliko zanimljivih “sitnica” o njihovoj budućnosti.

Budući da je razvoj električnih vozila vrlo skup  (troškovi istraživanja i razvoja skočili su gotovo 12 posto prošle godine),  BMW je krenuo u program smanjenja troškova koji ima za cilj uštedjeti više od 12 milijardi eura do kraja 2022. godine.

Kao dio tih napora, BMW skraćuje vrijeme razvoja novih modela za čak trećinu. Što je još važnije, proizvođač automobila potvrdio je da će “do 50 posto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova biti uklonjeno od 2021. nadalje na prijelazu u stvaranje poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila”,  čitaj električnih automobila.

Dok nisu bili baš izdašni u detaljima,, tvrtka je potvrdila plan da do 2023. godine ponude imaju 25 elektrificiranih modela. Više od polovice bit će električna vozila poput iX3, iNext i i4.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay