Apolitični

Los Angeles je zatvorio novi most, postoji li ista opasnost i za Pelješki?

SAMO dva tjedna nakon otvaranja gradske vlasti odlučile su zatvoriti novi most za promet. 

U pitanju je novi most u Los Angelesu koji je već nekoliko sati nakon otvaranja postao crna točka u gradu. Iako se radi o modernom zdanju izvedenom u skladu s najmodernijim prometnim dostignućima, nesreće su česte. Razlog su ilegalne utrke zbog kojih je ovaj most u svega nekoliko dana došao na loš glas.

Nakon veličanstvenog otvorenja uz brojna poznata lica, izložbe i koncerte, most Six Street Bridge, točnije vijadukt koji spaja okruge Arts i Boyle Heights u Los Angelesu, otvoren je za javnost, a već prve noći na njemu su organizirane ilegalne utrke. Svježi asfalt i dovoljno duga ravna dionica privukli su ljubitelje utrka. Ubrzo je došlo do prometne nesreće, a potom su se zaredale i nove. 

Da stvar bude gora, stigli su i skateri koji su lukove doživjeli kao novi poligon, i to vrlo opasan. Mnogi željni “prave” fotografije odlučili su se penjati po mostu kako bi imali atraktivnu fotografiju ili video za društvene mreže, dok su iz iste pobude oni motorizirani palili gume po svježem asfaltu. Kako kažu u policiji, većina je na most došla zbog “15 minuta slave”.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Youtube