Apolitični

„Lord of the dance” u splitskoj Areni

Bezvremenska priča u novom ruhu oduševljava publiku diljem svijeta. Novi show pod nazivom „Opasne igre” temelji se na irskom folkloru koji nam ovaj put predstavlja nevjerojatnu pustolovinu o borbi između dobra i zla. Univerzalni jezik plesa ponovno će ispričati svoju priču. Ovoga puta ona se temelji na liku koji putuje kroz vrijeme u želji da pomogne gospodaru plesa u obrani protiv mračnih sila. Mitska pustolovina puna opasnosti i ljubavi i ovoga će puta oduševiti sve ljubitelje ovog plesno-glazbeno-scenskog spektakla.
Najbolji plesni šou na svijetu do sada je oborio više svjetskih rekorda – Flatley je u Guinnessovoj knjizi rekorda zabilježen kao čovjek s najbržim nogama na svijetu, s nezamislivih 28 udaraca u sekundi, a vlastiti rekord je skinuo postignuvši 35 udaraca u sekundi. Ujedno je i autor ovog međunarodno nagrađivanog plesnog fenomena, dokazao je kroz svoju viziju da srce i razum, ujedinjeni kroz muziku i ples, brišu sve tradicionalne granice. Lord of the dance neprekidno ruši sve rekorde u prodaji ulaznica širom svijeta, ostavljajući publiku bez daha, željnu još malo čarolije.
U nekoliko postava plesnog ansambla nastupa čak 200 plesača prosječne starosti od 22 godine, uz velik broj profesionalaca koji brinu o scenografiji, koreografiji, svjetlu, zvuku i 1200 kostima koliko ih plesači ukupno koriste. Mitska pustolovina sa sobom donosi sve novo, od glazbe, pozornice, kostima i koreografije. Tu će biti i hologramske projekcije, specijalni svjetlosni efekti, rasplesani roboti te svjetski poznati akrobati i plesači.
Vjerujemo kako ni u Splitu 13. listopada 2015. neće biti ništa drukčije te da će, u splitska Spaladium arena biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Dođite i vi!
Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Izvor i foto: visitsplit.com, facebook.com
D. Šabić, mag. nov.