Apolitični

LMF: SVE O SVJETSKOM USPJEHU HRVATSKOG FESTIVALA U LAS VEGASU

Nakon prvog hrvatskog izdanja, LMF se pozicionirao uz bok velikim stranim festivalima, a ove jeseni se vraća u svjetsku prijestolnicu zabave Las Vegas, gdje priprema nezaboravni spektakl pod nazivom “LMF Vegas Parade”.

LFM U LAS VEGASU

„Ovdje se partija kao da ne postoji sutra!“, samo je jedna od brojnih sličnih izjava posjetitelja koji su prije tri godine prisustvovali prvom izdanju festivala u svjetskoj prijestolnici zabave, Las Vegasu. Cijela ideja predstavljala je veliki izazov za organizatore Damira Lovrića i Marijana Gagulića, koji su se 2019. odlučili započeti svjetski put LMF Festivala upravo iz Las Vegasa i tako napravili veliki iskorak iz male Hrvatske prema svjetskoj sceni.

„Nerijetko je da u istoj večeri na nekoliko stotina metara udaljenosti sviraju Martin Garrix, David Guetta, Steve Aoki i druga svjetska imena, pa smo i s te glazbene strane imali izazov kako privući publiku, stoga smo se odlučili na malo ‘tvrđe’ žanrove i pokazalo se da definitivno nismo pogriješili. Osim lokalnih i izvođača iz Californije, New Yorka i Mexica, imali smo i nekoliko njih iz Europe. Sretni smo što smo tako dobro prihvaćeni i veselimo se drugom izdanju LMF Vegas Parade, pa tako definitivno možemo najaviti brutalan događaj ove godine“ – ističu Damir i Marijan. Za vrijeme prve organizirane parade 2019. godine bio je zatvoren jedan cijeli dio grada. Parada je krenula od poznatog „Welcome to Las Vegas“ znaka i nastavila Stripom gdje su najveći hoteli, klubovi i kockarnice, a završila u Arts Districtu, kvartu između downtown-a i Stripa. Na prvom izdanju paradu je imalo priliku vidjeti preko 80.000 ljudi, a preko 10.000 ih je dočekalo zoru.

LMF NA JARUNU

Za sve istinske zaljubljenike u elektroniku, poznato je kako će se LMF Festival u Hrvatskoj održati na zagrebačkom moru od 3. – 5. lipnja, a do sada je najavljeno već preko 20 izvođača. Artbat, Fisher i Solardo za sada su najveće zvijezde ovogodišnjeg izdanja zagrebačkog LMF-a.
Uz njih nastupat će i imena, Eli Brown, Manuel De La Mare, Mark Knight, Miss Monique, Phil & Derek, Rebuke te regionalna imena Andrew Meller, Dallerium, DANCElectricPHILIPE, DJ Jock, Fabian Jakopetz, Fakat Fajn, Ivan Mastermix, Myuz, Roby Sliva, Tomo in der Mühlen, Yakka. Uskoro se očekuje i veliki broj novih imena. Early bird ulaznice puštene su u prodaju preko sustava Eventim.

Cijeli članak možete pročitati na: journal.hr