Apolitični

LMF Festival: Velike zvijezde Fisher, Claptone, Artbat, Gorgon City, Nora En Pure i Solardo na jednom mjestu

 S obzirom na to da je LMF Zagreb zaživio kao ideja tijekom održavanja “sestrinskog” festivala u Las Vegasu, dok je razvojni plan za budućnost i azijsko izdanje, ambicije svjetskih razmjera zvuče logički opravdano.

Ako se tome nadoda da je već drugo izdanje LMF-a prošireno za čak dva dana, a da DJ imena koja organizatori dovode ove godine u Zagreb čine neobičan spoj mainstream i underground zvijezda uz perspektivne mlade snage i neprikosnovene DJ talente, jasno je da se LMF, čiji puni naziv glasi Let the Music be Free, želi pozicionirati kao festival koji “oslobađa” glazbu od bilo kakvih ograničenja ili žanrovskih obilježavanja.

Veliko trodnevno festivalsko slavlje elektroničke glazbe, što LMF u svojoj biti je, planirano je za prvi vikend šestog mjeseca, od 3. do 5. lipnja 2022. godine, a kao lokacija ponovno je, s razlogom, odabrano jezero Jarun – dom zagrebačkog festivalskog i urbanog života.

Prvi val najavljenih izvođača donio je neka vrlo zanimljiva imena, poput ukrajinskog dvojca Artbata, koji svojim nastupom u Zagrebu dolaze pokazati zašto ih zovu “kijevskom senzacijom” sa svjetskim potencijalom ili Marka Knighta, poznatog britanskog DJ-a i producenta, kojem je talent potvrđen nominacijom za Grammy, a uspjeh titulom drugog najprodavanijeg izvođača Beatporta, najveće online platforme za prodaju elektroničke glazbe!

Cijeli članak i o ostalim izvođačima možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay