Apolitični

Ljeto u Zagrebu nikad zanimljivije, metropola ove godine priprema uzbudljive kulturne sadržaje

Ljetna zabava nije rezervirana samo za obalu jer Zagreb i ove godine priprema razne glazbene, filmske i kulturne sadržaje za Zagrepčane i njihove posjetitelje. U povodu 100. godišnjice rođenja jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika Julija Knifera, Institut za suvremenu umjetnost u svibnju organizira međunarodnu konferenciju i izložbu.

Ljubitelji klasične glazbe s nestrpljenjem očekuju festival Zagreb Classic koji okuplja cijenjene hrvatske i inozemne glazbene virtuoze. Sjedeći na travnjaku romantičnog parka na Trgu kralja Tomislava publika će pod vedrim nebom uživati u prepoznatljivim klasičnim i crossover skladbama.

Osim toga, u atriju gornjogradske Galerije Klovićevi dvori i ove se godine, 43. put održavaju Večeri na Griču koje svojim vrhunskim koncertima uljepšavaju taj ionako šarmantni dio Zagreba.

Najveći i najstariji ulični festival u zemlji Cest is d‘Best će od 28. svibnja do 2. lipnja pretvoriti zagrebačke ulice u pozornicu na kojoj će ulični zabavljači svoju radost prenositi na prolaznike.

Pregled svih događanja tijekom ljeta potražite na infozagreb.hr.

Cijeli članak i više o ostalim nastupima možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by infinitecroatia from Pixabay