Apolitični

Ljetno kino Mediteran u Kaštelima

Tijekom ljetne sezone Ljetno kino Mediteran donosi vam filmove na otvorenom, pod zvijezdama i to ispred Zadruge u Kaštel Starom (Majmunski raj).

Ljetno kino Mediteran, sastavni je dio ljetnog programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, a projekcije se održavaju 7. i 8. srpnja te 18. i 19. kolovoza.
Prvi filmovi na rasporedu su:
7.7. u 21:30 “Druga majka”, Anna Muylaert, Brazil
8.7. u 21:30 “U suton života”, Sylvain Biegeleisen, Izrael
Druga majka // Que Horas Ela Volta? // The Second Mother
Anna Muylaert, Brazil / 110′ / 2015.

Ljetno kino Mediteran prikazuje…

Val radi kao kućna pomoćnica i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno. U uvijek savršenoj uniformi odano ispunjava sve potrebe svojih nadređenih, istovremeno brižno odgajajući njihovog sina Fabihna. Elegantna kuća za koju se brine savršeno je organizirana, dok jednoga dana u posjet ne dođe Valina mlada i ambiciozna kćer Jessica. Njezina poletnost i samopouzdanje do temelja narušavaju strogu ravnotežu i čvrsti klasni poredak kućanstva. Dok napetost raste, Val mora odlučiti kome je zapravo odana i što je spremna žrtvovati. Kroz mračni humor i opipljive likove, Anna Muylaert gradi intenzivnu dramu o sudaru starih principa i novih svjetova. Film je osvojio više od 20 nagrada diljem svijeta, uključujući posebno prizanje žirija na Sundanceu te nagradu publike na Berlinaleu
“U suton života” topli dokumentarac u izraelsko-belgijskoj koprodukciji kojeg je publika ZagrebDoxa proglasila najboljim filmom.

Kino Mediteran Kaštela održava se cijele godine u suradnji s lokalnim partnerima Kaštelansko Kazalište te uz financijsku potporu Grad Kaštela.
Podsjetimo, Kino Mediteran je putujuće kino u organizaciji Festival mediteranskog filma Split, čiji je glavni cilj revitalizacija kino repertoara u manjim gradovima diljem Hrvatske i to kroz promociju filmova europske i svjetske kinematografije.

Dođite do Kaštela i pogledajte filmove što vam u programu kulturnog ljeta nudi Ljetno kino Mediteran.