Apolitični

Ljetni karneval u ljetnom Biogradu na Moru

U nizu zabavnih događanja koja se u gradu Biogradu održavaju u sklopu ljetne sheme „Biogradsko ljeto”, svakako valja izdvojiti još jedno zanimljivo, a to je Ljetni karneval čiji domaćini su biogradska udruga „Tome Krnjeval”.
Za ovu prigodu pozvali su u goste karnevalske udruge iz drugih hrvatskih gradova, ali i goste iz Slovenije. Veliki defile maškaranih skupina kretao se biogradskom rivom na zadovoljstvo brojnih gostiju koji su ih pratili i oduševljeno pljeskali. No, svaka od skupina izvela je i svoj pripremljeni program i to ispred pozornice u Ribarskoj luci.

Ljetni karneval u ljetnom Biogradu na Moru

Voditeljica programa i predsjednica domaće udruge „Tome Krnjeval”, Ines Miloš, najavljivala je skupine i mjesta iz kojih dolaze. Maškaranih skupina bilo je iz Dikla, Vira i Trogira, Pakoštana i Nina, Primoštena, Župe Dubrovačke, Benkovca i drugih mjesta, a nisu izostali ni Cigani iz Dornave u Sloveniji, koji su posebno „zapalili” nazočnu publiku. Tko se sve mogao vidjeti i čuti te uz koga se moglo i zaplesati teško je i nabrojiti. No, sve je to vidljivo na fotografijama koje kako kažu, govore više od riječi, a mi se slažemo da je tako.

Tek šarenilo veselih kostima te glazba i pjesma bili su bez sumnje gušti za sve one koji su se našli na rivi. Recimo da su se uz domaće mogli vidjeti i čuti i meksikanski „marijači”, zatim plesna skupina kan-kan, te plesne skupine u izvedbi modernijih odnosno suvremenijih plesova.

Ljetni karneval

Bilo je tu i mornara, a našla se i jedna hitna služba. Posebnost večeri su bili „Cigani” koji su svojim posebno temperamentnim nastupom te grilom i ćevapčićima koje su nudili posjetiteljima bili posebno zanimljivi. I tako uz Romale, Romale, i evo banke cigane moj…zaplesali su izvođači i posjetitelji uz velike ovacije posjetitelja i povike još, još.

Ova velika karnevalska večer završila je zajedničkim druženjem svih sudionika na Narodnom trgu, a za koje je domaća udruga „Tome Krnjeval”, uz podršku Grada i T.Z. Grada, te drugih gradskih udruga organizirala prigodnu zakusku.