Apolitični

Ljetni festival Metajna: upoznajte nekadašnji Pag

Saznajte kako se na Pagu živjelo prije 50 i više godina. Možete to učiniti posjetite li Ljetni festival Metajna koji će na najbolji način promovirati raznolikosti i bogatu povijest otoka Paga.

Udruga „Stare užance otoka Paga” poziva Vas da i ove godine popratite otvorenje drugog izdanja Ljetnog Festivala Metajna u petak, 24. lipnja s početkom u 20.30.
Prvog dana festivala posjetitelji će moći uživati u prezentaciji starih i zaboravljenih zanata i alata uz nastup klapa Sol, Peružini i Slavuji i naravno, gastronomske doživljaje i okuse paške janjetine, sira, jela s koromačem, puževa, ribljih specijaliteta, fritula, pogačica, uglavnom brojnih autohtonih delicija. Uz kuhanje domaće rakije i degustiranje, posjetitelji će moći uživati u domaćim sortama vina i dobrom druženju.

Ljetni festival Metajna

„Ljetni festival Metajna” posvećen je predstavljanju i oživljavanju starinskih običaja, odnosno velike kulturne baštine otoka Paga kroz gastronomiju, stare alate i zanate, običaje i sve ono što treba sačuvati od zaborava i pritom se ugodno zabaviti.
Ovu manifestaciju pokrenula je udruga „Stare užance otoka Paga” i održava se u suradnji s gradom Novaljom i Turističkom zajednicom grada Novalje. Svjesni značaja očuvanja tradicije i kulturne baštine važnih za budućnost otoka i njegovih žitelja, „Ljetni festival Metajna” postao je autohtoni i poželjan turistički proizvod koji svojom originalnošću sve više privlači turiste željne drugačije ponude.
Nakon izuzetno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, domaći i strani gosti i moći će ponovno uživati u bogatom programu uz brojne sudionike koji će nastojati posjetiteljima približiti život na otoku Pagu i u samoj Metajni prije pedesetak i više godina.
Bit će im tako omogućen „povratak u povijest” i priča o dobu i običajima kojih se mnogi još itekako živo sjećaju, a nikako ih ne bi trebalo zaboraviti.
„Ljetni festival Metajna 2016.” odvijat će se tijekom cijelog ljeta, odnosno do 29. kolovoza uz bogati program.
Dođite na Pag i od srca budite naši gosti.