Apolitični

Ljetne izložbe u Marini Frapa u Rogoznici

Ljetne izložbe u Marini Frapa u Rogoznici

U ciklusu ljetne izložbe u Marini Frapa u Rogoznici, u petak 07.srpnja 2017 s početkom u 20,30 h otvara se izložba slika umjetnika Gordane Špoljar Andrašić I Ivana Andrašića.

Gordana Špoljar Andrašić članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika I Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Gordanine nove slike strukturalno su složene kompozicije kojima ukida granicu između slike kao dvodimenzionalnog medija I njenog očitovanja u trodimenzionalnoj formi.

Koristeći odbačene materijale ,papir,karton,celulozu I aplicirajući na podlogu uz prisutnost minimalnih tragova boje u bijelom , umjetnica nastoji prikazati svo bogatstvo njenih izražajnih mogućnosti.

Ivan Andrašić član je umjetničko-strukovnih udruga ( Društva naivnih likovnih umjetnika Hrvatske ) I ZSUH – a ( Zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske ).

Od mladenačkih dana posvećen je slikarstvu, prešavši dug put od naivističkih prizora podravskog krajolika do istančane varijante imoresionističkih slikana staklu I akvarelu.

Ostvario je nekoliko grafičkih mapa u suradnji s eminetnim književnim autorima, ističući se kao sinergijski usklađen illustrator književnih djela.