Apolitični

Ljetna škola STEM…

  Ljetna škola STEM…

Poštovani,

zahvaljujemo svim medijima koji su objavili najavu za našu Ljetnu školu STEM+ 2017. ili su nas na neki drugi način promovirali. Bez vas ne bismo uspjeli doći do rekordnog broja prijavljenih osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji su potpuno besplatno pohađali neki od naših programa.

Ovim putem vas pozivam da dođete u Sveučilišni odjel za stručne studije, Sveučilište u Splitu, Kopilica 5 u Splitu da prisustvujete zadnjem danu Ljetne škole u kojem će polaznici prezentirati svoje projekte. Same prezentacije su planirane za sutra (utorak) u 11 sati, a svečana dodjela diploma će biti u 12 sati.

Tim povodom vas još jednom pozivam da prisustvujete završnom danu Ljetne škole STEM 2017. koju je pohađalo 69 polaznika. Obzirom da se na Odjelu trenutno izvodi više aktivnosti, molim da se prethodno najavite kako bi se bolje organizirali.

Podsjetimo ukratko…

Početkom 2015. godine je po ideji Ivice Ružića, voditelja studija IT na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, pokrenuta inicijativa o ljetnoj školi koja bi sadržavala zabavno-edukativne programe za učenike osnovnih i srednjih škola. Inicijativi su se na samom početku odazvali brojni nastavnici i stručnjaci, ali i studenti bez kojih ljetna škola ne bi bila ostvarena. Nakon usvojene vizije pripremljena su tri zabavna edukativna programa iz matematike, fizike i računalstva te su i realizirana u ljeto 2015., a najveća i jedina nagrada za vrijedni rad nastavnika je bilo oduševljenje djece održanim programima.

Škola, proširena novim programima se održala i 2016. godine, a ove godine će se održati u najboljem izdanju do sada. Svi su programi podijeljeni na osnovnoškolske i na srednjoškolske, a s područja računalstva se i dodatno dijele na početničke i napredne. Osim programa s područja računalstva su pripremljeni i programi iz elektronike i fizike, a u zadnjoj fazi su pripreme programa iz biologije i matematike. Programi će se izvoditi na adresi Kopilica 5, Sveučilišni odjel za stručne studije, a započet će 16. lipnja 2017. godine. Završnog dana Škole, u utorak 20. lipnja će se održati prezentacija učeničkih radova, a s početkom u 12 sati i posebna svečanost kada će vrijedni polaznici primiti diplome, a koje će im ostati kao lijepa uspomena na Školu. Za sve dodatne informacije, ali i same prijave na školu, posjetite stranicu Škole ( http://ivica-ruzic.from.hr/stem-2017/ ).