Apolitični

Ljetna škola glazbe u Zadru

Ljetna škola glazbe u Zadru priređuje iznenađenje poklonicima ozbiljne glazbe, a takvih je nemali broj u Donatovom gradu.

U tijeku je treće izdanje Ljetne škole glazbe u organizaciji Osnovne glazbene škole sv. Benedikta. Ove godine koncipirana je u dva tjedna ciklusa: prvi tjedan na rasporedu je violinski seminar pod vodstvom mladog renomiranog profesora Marca Grazianija (Zg), a drugo tjedan rezerviran je za polaznike glasovira pod mentorstvom također vrsnog pijanističkog stručnjaka, prof. Nenada Kačara (Zg).
Na kraju svakog ciklusa polaznici će se zadarskoj publici predstaviti javnim besplatnim koncertom.
Najavljujemo koncert polaznika Ljetne škole glazbe 2016. – violina koji će se održati u subotu, 2. srpnja s početkom u 21 sat, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Koncert organizira Osnovna glazbena škola sv. Benedikta i Benediktinke sv. Marije. Kao što smo već naveli, koncert je rezultat rada prof. Marca Grazianija s polaznicima Ljetne škole glazbe koja se po treći put odvija u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta.

Zadarska ljetna škola glazbe

Uz sedam polaznika (dvoje učenika Osnovne glazbene škole sv. Benedikta, dvije učenice GŠ B. Bersa u Zadru, ostali: dvojica učenika i jedan student iz Zagreba), na završnom koncertu će nastupiti i njihov predavač, prof. Graziani.
Program koncerta je vrlo atraktivan i raznolik, kao i sudionici – po dobi i razini programa. Na koncertu će, između ostaloga, polaznicima biti svečano uručene potvrde o sudjelovanju.