Apolitični

Ljetna škola 2017 STEM

Ljetna škola 2017 STEM

Početkom 2015. godine je po ideji Ivice Ružića, voditelja studija IT na Sveučilišnom odjelu za stručne studije Sveučilišta u Splitu, pokrenuta inicijativa o ljetnoj školi koja bi sadržavala zabavno-edukativne programe za učenike osnovnih i srednjih škola. Inicijativi su se na samom početku odazvali brojni nastavnici i stručnjaci, ali i studenti bez kojih ljetna škola ne bi bila ostvarena.

Nakon usvojene vizije pripremljena su tri zabavna edukativna programa iz matematike, fizike i računalstva te su i realizirana u ljeto 2015., a najveća i jedina nagrada za vrijedni rad nastavnika je bilo oduševljenje djece održanim programima.

Škola, proširena novim programima se održala i 2016. godine, a ove godine će se održati u najboljem izdanju do sada. Svi su programi podijeljeni na osnovnoškolske i na srednjoškolske, a s područja računalstva se i dodatno dijele na početničke i napredne. Osim programa s područja računalstva su pripremljeni i programi iz elektronike i fizike, a u zadnjoj fazi su pripreme programa iz biologije i matematike. Programi će se izvoditi na adresi Kopilica 5, Sveučilišni odjel za stručne studije, a započet će 16. lipnja 2017. godine. Završnog dana Škole, u utorak 20. lipnja će se održati prezentacija učeničkih radova, a s početkom u 12 sati i posebna svečanost kada će vrijedni polaznici primiti diplome, a koje će im ostati kao lijepa uspomena na Školu. Za sve dodatne informacije, ali i same prijave na školu, posjetite stranicu Škole ( http://ivica-ruzic.from.hr/stem-2017/