Apolitični

LJETNA POZORNICA s južne strane HRT-a: besplatne zabavne večeri uživo, odaziv publike mnogo veći od očekivanog, Massimo pjevao Sinatru

HRT-ov veliki ljetni open-air projekt “Sunčana strana Prisavlja” – u sklopu kojeg će se na ljetnoj pozornici podignutoj na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a sve do sredine rujna moći uživati u nizu besplatnih glazbenih, filmskih i zabavnih večeri uživo – pokazao se kao pun pogodak. I više od toga, jer je odaziv publike koja se zaželjela kvalitetnih programa uživo mnogo veći od očekivanog pa su organizatori sad na pravim mukama.

Još veća gužva nastala je u srijedu, kada je na Prisavlju nastupao Massimo Savić koji je uz Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera izvodio pjesme iz repertoara Franka Sinatre.

Idući koncerti

– Bude li se stanje vezano uz širenje koronavirusa pogoršalo, morat ćemo dodatno ograničiti broj ljudi koji će u svemu što nudimo moći uživati na Prisavlju. A nudimo pravo malo bogatstvo. Tijekom srpnja i kolovoza imat ćemo koncerte CubismaNole i Jazz orkestra HRT-a, Mateja Meštrovića s Tamburaškim orkestrom HRT-a, TBF-a, Jonathana, Noć filmske glazbe…

Sa strepnjom stoga pratimo brojke vezane uz koronavirus, a ako baš jako krene po zlu, morat ćemo naše programe realizirati bez publike. Dođe li do toga, pozvat ćemo ljude da u ovom kulturnom bogatstvu koje im nudimo uživaju uz televizore na svojim terasama, uz otvorene prozore… Ljeto je, toplo je, a u kulturi je prelijepo uživati i na friškom zraku – kaže Vlatka Kolarović. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay