Apolitični

Ljestve kao police – zašto ne?

Živjeli u manjem ili većem stanu, s vremenom raste broj stvari koje posjedujemo tako da često više ne znamo kamo s njima. Radi li se o predmetima sentimentalne vrijednosti koje želimo zadržati, poželjno je na kreativan način iskoristiti namještaj i neke predmete oko sebe i stvoriti dodatni prostor za njihovu pohranu. U ovom članku navest ćemo nekoliko ideja koje bi mogle potaknuti vašu maštu i pomoći vam u što boljoj organizaciji prostora.
Police različitih oblika i dizajna, bile one zidne ili samostojeće, pružaju dosta mjesta za pohranu svakakvih predmeta, radilo se o knjigama, časopisima, vazi s cvijećem ili obiteljskim fotografijama. U prostorima u kojima je potrebno odvojiti više funkcija u istoj sobi, visoke i otvorene samostojeće police mogu vam poslužiti i umjesto pregradnih zidova. Nadalje, mogu biti u sklopu vašeg trosjeda, naslonjača ili stola tako da vam se određeni predmeti uvijek nađu pri ruci. Kako bilo, pripazite na količinu predmeta koje ćete staviti na njih da biste izbjegli neželjeni izgled pretrpanog prostora. U slučaju da imate previše predmeta ili neke ne želite izložiti pogledima, police možete zatvoriti vratnicama ili pak prekriti dekorativnom zavjesom kojom ćete oživjeti prostor. Umjesto standardnih polica, možete iskoristiti i obične drvene ili aluminijske ljestve. Prislonjene na zid, mogu vam poslužiti kao mjesto za odlaganje odjeće, časopisa, torbi… Na vama je što ćete izabrati.
Za spremanje sitnijih predmeta, odličan su izbor kutije. Na tržištu možete pronaći kutije različitih dimenzija i dizajna tako da je moguće pronaći nešto za svačiji ukus. Poigrajte se i s njihovim bojama i uzorcima te ih složite jednu na drugu. Objesite li stvari na kreativan način na zid, dobit ćete i zanimljive dekoracije. Primjerice, ako ne znate gdje bi sa svojim nakitom – osim u kutijama, pokušajte ga zamisliti kao ukras na svom zidu u spavaćoj sobi. Iskoristite okvir prilagođen stilu uređenja vaše sobe i unutar njega postavite pluto ploču na koju ćete pomoću čavlića objesiti komade nakita. Ukoliko vam nije privlačna ideja korištenja ove ploče, dovoljno je objesiti kukice na zid i na njih nakit i sve upotpuniti nekakvom naljepnicom za zid. Ovo je praktično rješenje za odlaganje neke ogrlice, narukvice ili naušnica koje češće nosite jer vam se nalaze na dohvat ruke, a usto ste podigli i estetiku prostora te mu dali neku osobniju notu.
U moru ideja ovo su tek neke… Svaki prostor i osobe koje u njemu borave zaseban su svijet s vlastitim potrebama i afinitetima, koji će uz malo truda i možda pokoji stručni savjet sigurno naći način da stvori vlastitu jedinstvenu kreaciju.

Više u kategoriji: arhitektura

M. Konstantinović, mag. ing. arh.