Apolitični

„Ljepota različitosti” izložena ljubiteljima umjetnosti

U izložbenom dijelu Zavičajnog muzeja u Biogradu iznova su ljubiteljima likovne umjetnosti predstavljena djela članova LU „ART-Forum” iz Zadra. Ova izložba obuhvaća oko 40 djela članova zadarske likovne udruge Art Forum s kojom imamo dugogodišnju dobru suradnju – kazao je ravnatelj biogradskog Zavičajnog muzeja, Draženko Samardžić.

Sam naziv izložbe – „Ljepota različitosti” dovoljno govori o izloženim eksponatima, tehnici i motivima koji su na njima zastupljeni. Ima tu ulja na platnu, akvarela, crteža, pastela i kombiniranih tehnika, te je ovu izložbu svakako vrijedno pogledati. Ona će u biogradskom muzeju biti postavljena do 25. siječnja naredne godine, dakle, preko blagdana, te će tako biti doprinos drugim kulturnim događanjima za blagdane, ali i proslavu Dana grada Biograda koji se obilježava 15. siječnja na blagdan svete Stošije, zaključio je ravnatelj Samardžić.
U osvrtu na ovu izložbu likovni umjetnik i pedagog prof. Boris Žuža, napisao je između ostalog. „Evidentna različitost slikovnih sadržaja upućuje na raznolikost pristupa, odabira izvedbenih medija i u konačnici izboru i načinu realizacije likovnih kompozicija. Misija umjetnosti sveobuhvatna je i bavi se najrazličitijim aspektima životne stvarnosti. Elementarno značenje slikovnih umjetnina je u njihovoj zagonetnoj sinergiji koju isijavaju u nekoj samosvjesnoj fluidnosti koja se prenosi na motritelje osobito zaljubljenika u likovnost. Potreba osviještenosti ljudske individue izražena je u tome da iznova pokuša oplemeniti životnu stvarnost, putem kreacija duha što je bitno pitanje egzistencijalne kultiviranosti, koja joj pridaje epitet urbanih vrijednosti”.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: biogradnamoru.hr /J.F./
D. Šabić, mag. nov.