Apolitični

Literarna večer Terracon News-a

Još jednom Terracon News u vaše domove donosi onu istinsku hranu za dušu, poeziju. Ovog puta bilo je to kroz ugodan razgovor s našom gošćom Marinom Čapalijom. Ova pjesnikinja po vokaciji rodom je s Drvenika Velog, a s pisanjem je započela još u ranom djetinjstvu. Do danas je objavila 11 knjiga, od čega 9 zbirki poezije na čakavskom narječju, a koliko su muzikalni njezini stihovi svjedoči zbirka madrigala, dobitnica Porina, koju je uglazbio hrvatski skladatelj Petar Bergamo sastavivši je od sedam naslova iz pjesnikinjinih prvih zbirki pod nazivom „Spiriti eccellenti“.

S izraženim darom za prenošenje emocija pročitala nam je svoju pjesmu „Prtin pute i gren“.

Od samih početaka umjetničkog djelovanja, oduvijek je imala prepoznatljiv stil izražavanja, rukopis koji je doveo do toga da bude dio najužeg izbora za prestižnu nagradu „Tin Ujević“ 2003. godine. O važnosti koju je ta nominacija imala na njezin rad te mislima i željama za približavanjem poezije ljudima današnjice možete čuti u nastavku…

S obzirom da se ove godine obilježava 20 godina od objave njezine prve knjige, čestitali smo joj te poželjeli sretan i uspješan nastavak.

M. Konstantinović