Apolitični

Literarna večer Terracon News-a

Po dobrom starom običaju, literarna rubrika Terracon News-a u vaše domove donosi djelić misli srca i duše hrvatskih pjesnika. Ovog puta svoje je misli i riječi s nama podijelio Siniša Vuković, pjesnik, esejist, putopisac, dijalektolog, jezikoslovac, skladatelj, dirigent… Ukratko, umjetnik širokog polja djelovanja.

Rodom iz Selaca s otoka Brača čije narječje i govor koristi kao inspiraciju, ali i medij izražavanja, u svojih pet dosad tiskanih zbirki pjesama nastoji kao glavne teme obuhvatiti život i navike „škoja“ te ih prikazati u različitim zadanim okvirima kao što su sonet, haiku, a ponajviše u slobodnoj formi. Evo što je na početku ove literarne večeri kazao o sebi…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/Siniša-Vuković-ton-1.wav”]

S posebnim zadovoljstvom, a i usredotočenosti pročitao nam je jednu od svojih brojnih pjesama koje se polako i sigurno pronalaze svjetlo dana. Zove se „Gomila“.

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/siniša-pjesma-1-gomila.wav”]

Siniša je proputovao mnoga mjesta i područja, živio na nekoliko svjetskih adresa; iskustva su mnogobrojna, ne kao putnika, već putopisca, ističe nam i dodaje kako mu je inspiracija za poeziju i pisanje prisutna u svakom trenutku…

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/Siniša-Vuković-ton-2.wav”]

Ovom uistinu svestranom i zanimljivom gostu zaželjeli smo još podosta dobrih pjesama, knjiga, putopisa i drugih izričaja. Na kraju nas je pozdravio sa zanimljivom pjesmom na čakavskom dijalektu.

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/siniša-pjesma-2-motika.wav”]

Počašćeni smo premijernim čitanjem „Motike“ te nas veseli daljnja zajednička suradnja s dragim prijateljem s Brača, kojeg u skorije vrijeme očekuje pisanje enciklopedije splitske opere, kao i jedne zanimljive kuharice.

[audio_mp3 url=”http://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/siniša-ton-3.wav”]

M. Konstantinović i D. Šabić