Apolitični

Likovna radionica na temu australskih životinja

U Dubrovniku iz dana u dan zanimljive izložbe, radionice, predstave, turistička razgledavanja i slično. Tako živi najturističkiji grad Lijepe Naše, pogotovo ljeti kada ga posjećuju turisti iz cijeloga svijeta.

Jedna mala radionica ovog tjedna priprema se za najmlađe koji će imati priliku upoznati životinje iz daleke Australije. Naime, likovna radionica pod nazivom „Upoznajmo zajedno najopasnije australske životinje” održat će se u utorak, 31 svibnja, u 17 sati u Odjelu za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 9 godina, ali i starijima, a organizira se u okviru projekta „Kreativno znanje”.

Zanimljivo je kako je u prizemlju Narodne knjižnice u tijeku izložba „10 najsmrtonosnijih australskih bića nastanjenih u vodi i na kopnu”kojom Veleposlanstvo Australije u Zagrebu želi informiranjem i educirati javnost u svrhu što boljeg upoznavanja i razumijevanja te daleke zemlje. „Kreativno znanje” zajednički je projekt Udruge za razvoj civilnog društva BONSAI i Dubrovačkih knjižnica. Suradnja će se ostvariti kroz deset programa koji obuhvaćaju tematske kvizove za srednjoškolce i radionice za osnovnoškolce, a sve u cilju promicanja znanja, knjige i kulture čitanja, poticanja kreativnosti kod mladih, te razvoja volonterstva. Medijski partner projekta je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku – UNIDU.

Izvor i foto: dubrovnik.hr