Apolitični

LIGA PRVAKA: Za preostala dva mjesta u osmini finala Lige prvaka bore se još četiri kluba

Uoči posljednjeg dana natjecanja po skupinama Lige prvaka poznato je 14 od 16 klubova koji su se plasirali u osminu finala.

Bayern, Chelsea, Manchester City, Napoli, Porto i Tottenham su pobjednici skupina, dok u osminu finala kao drugoplasirani idu Liverpool, Club Brugge, Inter, Eintracht, te Borussia Dortmund.

Prolaz među 16 najboljih su osigurali i PSG, Benfica, te Real Madrid, no u srijedu ćemo doznati s koje će pozicije u osminu finala.

Za preostala dva mjesta bore se još četiri kluba. U skupini E do osmine finala još mogu Milan i RB Salzburg, a skupini F RB Leipzig i Šahtar.

Za sada je poznato i pet klubova koji sele u Europsku ligu, a to su Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting i Sevilla.

Nogometaši Tottenhama pobijedili su na Velodrome stadionu Marseille, kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, s 2-1 u ogledu 6. kola skupine D Lige prvaka, čime je Tottenham izborio osminu finala ovog natjecanja, dok je Marseille ispao iz Europe.

Iz ove skupine u EL će Sporting, ali to sigurno neće zadovoljiti portugalsku momčad nakon svega što se događalo u skupini pa tako i u zadnjem susretu u kojem je u Lisabonu Sporting poražen od Eintrachta s 1-2.

U skupini A se odlučivalo o pobjedniku skupine te o trećeplasiranom klubu na ljestvici koji nastavlja put u Europskoj ligi. Liverpool je imao malu šansu za dolazak na prvo mjesto, ali samo uz uvjet domaće pobjede protiv Napolija i to veće od 4-1 s koliko je sjajna talijanska momčad pobijedila Liverpool na svom stadionu.

Liverpool je ipak na kraju pobijedio 2-0 pogocima Salaha u 85. i Nuneza u 98. minuti čime je prekinut niz Napolija od čak 13 pobjeda u svim natjecanjima.

Iz ove skupine u Europsku ligu ide Ajax koji je u gostima pobijedio Rangers 3-1

I prije posljednjeg kola sve je bilo jasno u skupini C gdje je Bayern osigurao prvo mjesto, a Inter prolazak u osminu finala s drugog mjesta. Bilo je i znano da će Barcelona na kraju biti treća te nastaviti nadmetanje u Europskoj ligi.

Bayern je, pak, okončao natjecanje u skupini sa svih šest pobjeda nakon što je pred svojim navijačima svladao Inter 2-0.

U golovima raskošnoj utakmici Barcelona je pobijedila Viktoriju u Plzenu 4-2 pa je češki prvak natjecanje u skupini C okončao bez i jednog osvojenog boda.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay