Apolitični

LIGA PRVAKA: Remi golijada u ogledu Liverpoola i Benfice, City jedva preživio madridski ‘pakao‘

Treći put u posljednjih pet sezona nogometaši Liverpoola su izborili plasman u polufinale Lige prvaka, dok Benfica još od 1990. čeka plasman među četiri najbolje momčadi “Starog kontinenta”.

“Redsi” su plasman u polufinale izborili nakon što su u prvom susretu u Lisabonu slavili sa 3-1, a potom na Anfieldu odigrali 3-3. “Redse” sada u polufinalu čeka Villarreal koji je priredio iznenađenje izbacivši Bayern.

Bila je to sjajna utakmica, Liverpool je poveo 1-0, gosti su izjednačili, da bi “Redsi” s dva nova gola došli do prednosti 3-1. Benfica je do kraja uspjela izjednačiti na 3-3.

Nakon što je Liverpool u prvom susretu slavio s dva gola razlike, Jurgen Klopp je u uzvratu odlučio odmoriti svoje udarne snage, pa su Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil Van Dijk, Trent Alexander-Arnold i Andrew Robertson utakmicu započeli na klupi.

LIVERPOOL – BENFICA 3:3 (Konate 21′, Firmino 55′, 65′ / Ramos 32′, Yaremchuck 73′, Nunez 82′)

LIVERPOOL: Alisson – Gomez, Konate, Matip, Tsimikas – Keita, Milner, Henderson – Jota, Firmino, Diaz

BENFICA: Vlachodimos – Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo – Weigl, Taarabt – Everton, Ramos, Goncalves (Od 46. Yaremchuk) – Nunez


Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što u uzvratu u Madridu odigrao 0-0 s Atleticom, te obranio pobjedu (1-0) iz prve utakmice. 

Manchester City je prošao u polufinale Lige prvaka u ružnoj i nervoznoj utakmici na stadionu Wanda Metropolitano, na kojemu je domaća momčad, ipak bezuspješno,  učinila sve dopušteno i nedopušteno da postigne gol i izbori produžetke.   

Agresivna i na momente gruba igra momčadi Diega Simeonea rezultirala je razbijenom Fodenovom glavom, te ozljedama De Bruynea i Walkera. Takva igra Atletica gotovo se isplatila u drugom dijelu, u kojem je City bio napadački nevidljiv.   U zadnjih pet minuta utakmice sudac je pokazao čak šest žutih i jedan crveni karton, uz ogromnu nervozu i vrlo malo pravoga nogometa.

City će u polufinalu igrati s Realom.

ATLETICO MADRID – MANCHESTER CITY 0:0

ATLETICO MADRID: Oblak – Savić, Felipe, Reinildo – Llorente, Koke, Kondogbia, Lemar, Lodi – Griezmann, Joao Felix

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Mahrez, Foden, B. Silva

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay