Apolitični

LIGA PRVAKA: Redsi protutnjali Lisabonom, bedem Atletica nije izdržao u Manchesteru

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na svom stadionu Atletico Madrid sa 1-0 (0-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Pobjedu Manchester Cityju donio je Kevin De Bruyne pogotkom u 70. minuti.

Od prve minute je bilo prilično jasno vidljivo da je Diego Simeone došao u Manchester ne izgubiti, ne primiti pogodak, a hoće li ga postići, to je bilo manje važno. Pep Guardiola, s druge strane, nije srljao. Njegova je momčad kontrolirala posjed i zbivanja na terenu, ali smo u prvom poluvremenu vidjeli malo uzbuđenja.

Sterlinga je zamijenio Gabriel Jesus, umjesto Gundogana ušao je Jack Graelish, a Phil Foden je zauzeo Mahrezovo mjesto.

Upravo je 21-godišnji engleski reprezentativac bio ključna figura u pogotku kojim je Manchester City došao do vodstva u 70. minuti. Foden je primio loptu na 20-ak metara od vrata i našao se okružen trojicom gostujućih igrača, ali je sjajnim dodavanjem kroz noge suparničkog braniča izbacio Kevina De Bruynea koji se sjurio u kazneni prostor i iskosa s desne strane pogodio suprotan kut.

Uzvrat u Madridu na rasporedu je 13. travnja.

Nogometaši Liverpoola načinili su veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka nakon što su u prvom susretu četvrtfinala u Lisabonu pobijedili Benficu sa 3-1.

Uzvratni susret je 13. travnja na Anfieldu.

Momčad Jurgena Kloppa u posljednje vrijeme igra fantastično, a odličnu predstavu “Redsi” su pokazali i na stadionu Luz, posebice u prvom poluvremenu.

U posljednju 21 utakmicu izgubili su samo jednom (protiv Intera) te su tri puta remizirali.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay