Apolitični

LIGA PRVAKA: Real se spasio u zadnjim sekundama, remi PSG-a i Benfice, Chelsea slavio u Milanu

U susretu 4. kola E skupine nogometne Lige prvaka Chelsea je na gostovanju pobijedio Milan sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice u skupini u kojoj se nalazi zagrebački Dinamo.

U drugom susretu iz ove skupine Dinamo i RB Salzburg su odigrali 1-1.

Na ljestvici vodi Chelsea sa sedam bodova, RB Salzburg ima šest, a Dinamo i Milan po četiri boda.

U susretu 4. kola F skupine nogometne Lige prvaka Šahtar, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Jovičević, je u Varšavi odigrao 1-1 protiv europskog prvaka Real Madrida koji se spasio golom u sudačkoj nadoknadi. “Kraljevski klub” je tim bodom osigurao prolaz u osminu finala.

U drugom susretu RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Celtic sa 2-0.

Real Madrid vodi sa 10 bodova, RB Leipzig se probio na drugu poziciju sa šest bodova, Šahtar ima pet, a Celtic je ostao na jednom bodu.

U skupini G Borussia Dortmund i Sevilla su odigrali 1-1, dok su u prvom susretu iz skupine FC Kopenhagen i Manchester City su odigrali 0-0. Kako je u Dortmundu završilo bez pobjednika, City je osigurao prolaz. Engleski prvak je u Danskoj nastupio bez Erlinga Haalanda kojeg je Pep Guardiola odlučio odmoriti. Norveški napadač je dobio poštedu prvi put ove sezone, a umjesto njega zaigrao je Julian Alvarez.

City je na vrhu ljestvice sa 10 bodova, Borusija ima sedam, dok su Sevilla i Kopenhagen na dva boda.

U derbiju skupine H PSG i Benfica su remizirali 1-1, baš kao i prošlog tjedna u Lisabonu.

U prvom susretu nogometaši Maccabi Haife priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Juventus sa 2-0 ostvarivši tako prvu pobjedu u ovom natjecanju u posljednjih 20 godina.

PSG i Benfica vode s osam bodova, dok Juventus i Maccabi imaju po tri boda.

Rezultati 4. kola: Milan – Chelsea 0:2, Celtic – RB Leipzig 0:2, Šahtar – Real Madrid 1:1, Copenhagen – Manchester City 0:0, Maccabi Haifa – Juventus 2:0, PSG – Benfica 1:1.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay