Apolitični

LIGA PRVAKA: Real preokretom izbacio branitelje naslova, Villarreal šokirao Bayern

Bayern je ispao iz Lige prvaka, Villarreal je nakon izbacivanja Juventusa napravio još jedan podvig i prvi put nakon 16 godina ušao u polufinale! Nakon što su u prvom susretu u Španjolskoj potpuno nadigrani te su dobro i prošli minimalnim porazom, Bavarci su sinoć na Allianz Areni dominirali, no nisu uspjeli zabiti više od jednoga gola Roberta Lewandowskog početkom drugog poluvremena. S druge strane, gostima je jedan udarac u okvir gola bio dovoljan za gol koji im je donio velik uspjeh.

Kada se već činilo kako će susret otići u produžetke, veliko slavlje Villarrealu donio je u 88. minuti Nigerijac Samuel Chukwueze, koji je u igru ušao četiri minute ranije. 

BAYERN – VILLARREAL 1:1 (Lewandowski 51′, Chukwueze 88′) (prva utakmica 0:1)

BAYERN (3-4-2-1): Neuer – Pavard, Upamecano, L. Hernandez (od 87. Davies) – Sane, Kimmich, Goretzka, Coman – Musiala (od 82. Gnabry), Müller – Lewandowski

VILLARREAL (4-3-3): Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupiñán – Parejo, Capoue, Coquelin (od 84. Chukwueze) – G. Moreno, Danjuma (od 84. Pedraza), Lo Celso

Nogometaši Real Madrida drugi su polufinalisti Lige prvaka nakon što su u dramatičnom dvoboju na Santiago Bernabeuu u Madridu u produžetku poraženi sa 2-3 (1-3) od branitelja naslova Chelseaja, čime su uspjeli obraniti pobjedu od 3-1 iz londonskog utakmice.

Chelsea je vodio 3-0 golovima Mounta u 15. minuti, Ruedigera u 51. minuti i Wernera u 75. minuti te imao prolaz u polufinale, ali je u 80. minuti Rodrygo osigurao Realu produžetak. U šestoj minuti produžetka Karim Benzema je postigao pogodak koji je odveo Madriđane u polufinale.

Chelsea je za ono što je pokazao u uzvratu jednako koliko i Real zaslužio plasman u polufinale, ali je platio visoku cijenu za nepreciznost svojih igrača u završnici osnovnog dijela utakmice i produžetku. Statistika o 29 udaraca Tuchelove momčadi, a samo 10 Ancelottijeve, pokazuje koliko je Chelsea bio opasnija momčad. No, do polufinala nije stigao. 

Real Madrid će u polufinalu igrati protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Manchester Citya i Atletico Madrida, u kojem engleski prvak na gostovanju u Španjolskoj brani prednost od 1-0 iz prvog dvoboja.

REAL MADRID – CHELSEA 2:3 (Rodrygo 80′, Benzema 96′ / Mount 15′, Rüdiger 51′, Werner 75′) (prva utakmica 3:1)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois – Carvajal, Nacho (od 88. L. Vazquez), Alaba, Mendy (od 78. Marcelo) – Kroos (od 73. Camavinga), Casemiro (od 78. Rodrygo), Modrić – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

CHELSEA (4-3-3): Mendy – James, Thiago Silva, Rüdiger, Alonso – Kante, Loftus-Cheek, Kovačić – Mount, Havertz, Werner (od 83. Pulišić)

VEČERAŠNJE UTAKMICE:

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay