Apolitični

LIGA PRVAKA: POTPUNA KATASTROFA BARCELONE! PRVAK EUROPE ŠOKIRAN U TORINU…

Aktualni osvajač Lige prvaka upisao je i drugi minimalni poraz u nizu. Nakon Manchester Cityja u Premier ligi, slavio je i Juventus.

JUVENTUS – CHELSEA 1:0 (Chiesa 46′)

Ostale utakmice dana:

Atalanta – Young Boys 1:0 (Pessina 68′)

Zenit – Malmo 4:0 (Claudinho 9′, Kuzyaev 49′, Sutormin 80′, Wendel 90+5′)

Bayern – Dinamo Kijev 5:0 (Lewandowski 12′-11m, 27′, Gnabry 68′, Sane 74′, Choupo-Moting 87′)

Benfica – Barcelona 3:0 (Nunez 3′, 79′-11m, Rafa Silva 59′)

Manchester United – Villarreal 2:1 (Telles 60′, Ronaldo 90+5′ / Alcacer 53′)

Salzburg – Lille 2:1 (Adeyemi 35′-11m, 53′-11m / Yilmaz 63′)

Wolfsburg – Sevilla 1:1 (Steffen 49′ / Rakitić 86′-11m)

Nogometaši Zenita sinoć su ugostili švedskog prvaka Malmö, autsajdera svoje skupine. Ruska je momčad opravdala status favorita te je ostvarila uvjerljivu pobjedu i podigla samopouzdanje uoči nastavka natjecanja.

Barcelona je nastavila s razočaranjima, što je posljedica niza loših upravljačkih poteza posljednjih godina. Nakon što se Bayern u 1. kolu prošetao Camp Nouom, ovaj put katalonski je ponos posrnuo u Lisabonu. Benfica je slavila s 3:0 i opet aktualizirala pitanje trenerske promjene. Ronald Koeman ima sve manje kredita, ne bi bilo čudno da nakon novog posrtaja Laporta posegne za novim rješenjem na klupi. Koliko je Barca bila nemoćna, možda najbolje pokazuje podatak o drugoj uzastopnoj utakmici bez udarca u okvir suparničkih vratiju u Ligi prvaka.

Robert Lewandowski nastavlja svoju nevjerojatnu golgetersku seriju. Zabio je u svakoj domaćoj utakmici u 2021. godini, a u srijedu je s dva gola načeo kijevski Dynamo.

Atalanta je ostvarila prvu pobjedu u novoj sezoni Lige prvaka. U 1. kolu igrači Gian Piera Gasperinija uzeli su bod na gostovanju kod Villarreala, a jučer su pred svojim navijačima osvojili sva tri protiv Young Boysa. 

Cijeli članak možete pročitati na: sportske.jutarnji.hr

Foto: Pixabay