Apolitični

LIGA PRVAKA: Nevjerojatni Benzema protutnjao Londonom, Bayernu neće biti lako u uzvratu

Real Madrid slavio je na gostovanju kod aktualnog europskog prvaka Chelseaja s 3:1 i jednom nogom već zakoračio prema polufinalu Lige prvaka. Junak “kraljevskoga kluba” je Karim Benzema, koji je na Stamford Bridgeu zabio hat-trick.

Bio je to šesti Francuzov gol zaredom za Real u Ligi prvaka, jer zabio je hat-trick i u pobjedi 3:1 nad PSG-om u uzvratu osmine finala. Dakle, od šest pogodaka “kraljevskoga kluba” ovog proljeća u ovom natjecanju, Benzema je zabio svih šest! 

Pobijedio je i drugi španjolski predstavnik. Villarreal je napravio veliko iznenađenje. Nakon što su izbacili Juventus, Španjolci su sinoć s 1:0 svladali Bayern, a imali su prilika i povećati pobjedu. Jedini gol zabio je Danjuma u 8. minuti, nakon lijepe akcije pogodio je iz blizine. Domaćini su u 41. minuti već slavili i drugi pogodak, Coquelin je iz mrtvog kuta slijeva uputio nešto poput centaršuta, no lopta je preko Neuera ušla u mrežu. Međutim, intervenirao je VAR, Coquelin je bio u zaleđu i gol je poništen.

Bayern je u nastavku tražio put do izjednačenja, no nisu uspjeli, Villarreal je u kontrama imao i prilike za drugi gol, no završilo je minimalnom pobjedom domaćina. Bavarci ostaju favoriti za prolaz, no sljedećeg utorka na Allianz Areni morat će odigrati puno bolje nego danas.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr