Apolitični

LIGA PRVAKA: Haaland zabio pet komada, Inter se uspio obraniti

Manchester City plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka ogromnom 7:0 pobjedom nad RB Leipzigom. Očekivala se kudikamo napetija utakmica nakon što su u Njemačkoj ove dvije ekipe odigrale 1:1, ali je momčad Pepa Guardiole na Etihadu bila nezaustavljiva.

Haaland kompletirao hat-trick u prvom poluvremenu

Najveće zasluge za to idu fenomenalnom Erlingu Haalandu, koji je u 62 minute igre zabio pet golova. Po jedan pogodak dodali su Ilkay Gundogan i Kevin De Bruyne.

Guardiola ga je zatim izvadio u 62. minuti. Da nije, Haaland bi imao jako dobru priliku postati prvi igrač sa šest golova na jednoj utakmici Lige prvaka. Ovako se pridružio Leu Messiju i Luizu Adrianu kao strijelac pet pogodaka u jednom ogledu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Nogometaši Intera izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na stadionu Dragao odigrali 0:0 protiv Porta i tako obranili pobjedu 1:0 iz milanske utakmice

Inter je šesti klub koji je izborio četvrtfinale. Večeras je to uspjelo i Manchester Cityju, a prošlog tjedna su među osam ušli Chelsea, Milan, Bayern i Benfica.

Posljedne dvije utakmice osmine finala na rasporedu su u srijedu. Real Madrid dočekuje Liverpool nakon što je na Anfieldu slavio 5:2, dok će Napoli ugostiti Eintracht nakon što je u Frankfurtu pobijedio 2:0.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay