Apolitični

LIGA PRVAKA: Dvije utakmice bez pobjednika

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Atletico Madrid i Manchester United su odigrali 1:1, dok su Benfica i Ajax remizirali 2:2.

Posljednji i jedini put Atletico i ManU su međusobno igrali prije 31 godinu u 2. kolu Kupa kupova, a španjolski sastav je u dvije utakmice slavio sa 4:1.

Bila je to očekivano čvrsta i nervozna utakmica sa čak devet žutih kartona i 35 prekršaja.

Uzvratni susret je 15. ožujka na Old Traffordu.

U drugom susretu večeri Benfica i Ajax su odigrali 2:2. Gosti su vodili 1:0 i 2:1, ali se Benfica oba puta vratila.

io je to njihov osmi međusobni susret, Benfica je slavila samo jednom, dok Ajax ima četiri pobjede.

U najavi utakmice najviše se pričalo o okršaju dvojice sjajnih napadača. Darwin Nunez je za Benficu ove sezone zabio 23, a Sebastien Haller za Ajax 28 golova. Urugvajac ima prosjek od 0.82 gola po utakmici, dok je Bjelokošćanin na prosjeku od jednog gola po susretu.

Haller je ponovo zabio i to dva gola, no jednog i u vlastitu mrežu.

U utorak je Chelsea pobijedio Lille sa 2:0, dok su Villarreal i Juventus odigrali 1:1. Prošlog tjedna je PSG dobio Real Madrid sa 1:0, Manchester City je u Lisabonu deklasirao Sporting sa 5:0, RB Salzburg i Bayern su odigrali 1:1, dok je Liverpool na San Siru porazio Inter sa 2:0.

Uzvratni susreti su 8. ožujka (Bayern Munchen – RB Salzburg, Liverpool – Inter), 9. ožujka (Real Madrid – PSG, Manchester City – Sporting), te 15. ožujka (Ajax – Benfica, Manchester United – Atletico Madrid) i 16. ožujka (Lille – Chelsea, Juventus – Villarreal).

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr