Apolitični

LIGA PRVAKA: CITY – REAL 4:3 Spektakl u polufinalu

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Real Madrid 4:3 na Etihadu u uzbudljivoj, sadržajnoj i dramatičnoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pred uzvrat je sve otvoreno i odluka o finalistu bit će poznata nakon madridskog ogleda koji je zakazan za 4. svibnja.

Utakmica nije mogla početi gore za Ancelottijevu momčad. Već u drugoj minuti i prvoj pravoj akciji Riyad Mahrez poslao je sjajnu loptu u šesnaesterac gostiju gdje je Kevin De Bruyne majstorski glavom pogodio uz desnu stativu Courtoisovog gola.

Šokirani Real pokušao je uspostaviti kontrolu igre nakon primljenog gola, no ostao nemoćan i ponovo matiran samo koju minutu kasnije nakon što se stišalo uvodno slavlje. Igrala se 11. minuta kad je De Bruyne svom golu pridodao i asistenciju nakon što je pronašao Gabriela Jesusa u sredini kaznenog prostora Realove momčadi.

Jesusov 20. gol u Ligi prvaka

Smirivanje lopte i precizan udarac donijeli su Cityju veliku prednost, a Jesusu izjednačenje na ljestvici strijelaca Lige prvaka s Fernandom Torresom, Harryjem Kaneom i Garethom Baleom. Bio mu je to 20. gol u natjecanju.

City je nastavio s dominacijom u minutama koje su slijedile, no Real ima u svojim redovima kvalitetu za othrvati se, a forma Karima Benzema trenutačno je takva da je njegov gol sigurna oklada.

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg tjedna u srijedu.

Večeras, u drugom dvoboju polufinala, osvajač Lige prvaka iz 2019. godine Liverpool na svojem Anfieldu dočekuje trenutačnog osvajača Europske lige Villarreal.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay