Apolitični

Liburnia Film Festival otvara film ‘Da je meni ono što mi nije’ Višnje Skorin

Festival hrvatskog dokumentarnog filma 17. Liburnia Film Festival otvorit će u ponedjeljak 26. kolovoza na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji hrvatska premijera filma ‘Da je meni ono što mi nije’ redateljice Višnje Skorin kao prvi od ukupno 31 filma ovogodišnjeg programa

Od toga je njih 19 u konkurenciji za nagrade festivala koji se ove godine održava do 30. kolovoza s posebnim fokusom na temu posvećenu hrvatskoj brodogradnji, potaknutu recentnim zbivanjima u brodogradilištima 3. maj i Uljanik, što prati festivalski vizual te nekoliko filmova u off programu.

U konkurenciji za sedam nagrada (nagrada za najbolji film, nagrada publike, nagrada za najbolji regionalni film, najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka) nalaze se četiri filma koja će u Opatiji imati svjetske premijere, ‘Pluf!’ Elvisa Lenića, ‘Baka’ Borne Zidarića, ‘Nihilist’ Renate Lučić i ‘Hipokritovi sinovi’ Antona Mezulića.

Na velikom platnu Ljetne i malom platnu Vile Antonio bit će prikazan i niz filmova autora i autorica koji su dosad već stekli publiku ili osvojili nagrade, bilo da je riječ o nadolazećim ili već renomiranim autorima poput Tomislava Žaje (‘Susjedi’), Andreja Korovljeva (‘Tusta’), Gorana Devića (‘Na vodi’) ili Zvonimira Rumboldta (‘Ulazak vlaka u stanicu’, ‘Izlazak radnika iz tvornice’).

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay