Apolitični

LG želi uvesti prozirne OLED televizore u domove korisnika

tvrtka LG Display nedavno je u sklopu konferencijskog poziva objavila konsolidirane prihode za drugi kvartal, ali i otkrila neke druge vijesti o svom poslovanju. Tako je financijski direktor tvrtke također otkrio na što će se fokusirati u ne tako dalekoj budućnosti, što uključuje igre i transparentne zaslone.

Iako kratko spomenuti planovi za diverzifikaciju u transparentne zaslone, to je značajno s obzirom na to da je LG već nekoliko puta u prošlosti izložio neke od svojih uzbudljivih transparentnih OLED TV tehnologija. Nedavno, na sajmu CES 2023, LG je potaknuo zanimanje za transparentnu tehnologiju kada je otkrio OLED T, piše Tech Radar.

Iako se radi o konceptu, a ne o televizoru koji će ući na tržište, OLED T je TV zaslon s potpuno transparentnim načinom rada i klasičnim crnim, koji klizi po crnom platnu iza sebe tako da ga možete koristiti kao običan TV ekran. U Japanu i Kini LG-jevi prozirni zasloni već se pojavljuju u sustavima podzemne željeznice, gdje vozači mogu vidjeti izvan vagona i dobiti informacije o svojim putovanjima na prozirnim OLED displejima.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: news.lgdisplay.com