Apolitični

Let 3 i Vojko V imaju po pet nominacija za Porin, pogledajte tko je sve nominiran

Počela je utrka za najprestižniju glazbenu nagradu Porin, a ove godine očekuje nas još zabavnija utrka jer ove godine u natjecanju želi sudjelovati čak više od 2000 prijavljenih u 35 kategorija. Glavna tajnica Porina otkrila je kako je zaprimljeno čak 316 prijavljenih i 395 skladbi za Pjesmu godine, a danas su otkriveni nominirani u svih 35 kategorija.

Bend Let 3 s pjesmom ‘Mama ŠČ!’ koju potpisuju Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja nominiran je u kategoriji Pjesma godine, a za aranžman iste nominirani su autori Damir Martinović Mrle i Olja Dešić.

Album ‘Dvojko’ Vojka V nominiran je u kategoriji Albuma godine te u kategoriji Najboljeg albuma Hip Hop glazbe. Producenti albuma su Andrija Vujević, Vedran Zenzerović i Mihovil Šoštarić.

Pjesma ‘Mamacita’ autora Andrije Vujevića i Mihovila Šoštarića nominirana je u kategoriji Pjesme godine, a video spot za istu koju potpisuje redatelj Rino Barbir u kategoriji Najbolji video broj.

Po tri nominacije, zajedno sa svojim suradnicima, osvojili su Tamara Obrovac Quartet, Goran Bare & Majke, Jelusick, Mario Bočić i Jazz Orkestar HRT-a, Matija Dedić i posthumno, Massimo.

U kategoriji Album godine nominirani su:

Vojko V s albumom ‘Dvojko’, Jelusick s albumom ‘Follow The Blind Man’, Goran Bare & Majke s albumom ‘Live at Dom sportova, 12.11.2022.’, Massimo s albumom ‘Massimo Arena Zagreb’ i Mia Dimšić s albumom ‘Monologue’.

Cijeli članak i sve ostale nominacije možete pronaći na: tportal.hr

Image by Hilary Clark from Pixabay