Apolitični

Leonardo Di Caprio na filmskom setu u Dubrovniku

Leonardo Di Caprio dolazi u biserni jug Hrvatske, u grad sv. Vlaha u kojem će snimati Robin Hooda

Grad Dubrovnik ponovno postavlja pozornicu na svojim ulicama i među svojim zidinama te tako ne posustaje u kvalitetnom i nezaboravnom ugošćavanju svjetske filmske scene. Nakon što je u svijetu odjeknula vijest o gradu na Jadranu koji je svojom kulturnom i prirodnom baštinom zadivio producentsku i redateljsku postavu serijala Game of thrones, a potom i Star Wars, Leonardo di Caprio u suradnji sa studiom Lionsgate najavio je snimanje jednog od najvećih filmskih događaja na ovim prostorima; Robin Hood: Origins.
Snimanje je najavljeno za siječanj i veljaču sljedeće godine.

Leonardo Di Caprio na filmskom setu u Dubrovniku

Leonardo di Caprio je izvršni producent, a za sada je najavio dio glumačke postave među kojima su i neki oskarovci. Imena koja se spomnju su: Taron Egerton, Eve Heweson i Jamie Foxx. Cijeli događaj i gostovanje filmskog seta ovog iznimnog događaja potvrdio je i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić koji je siguran u uspješnu suradnju i pozitivan ishod ovog filmskog događaja.
Već poznata priča, koja se proteže od doba nastanka srednjevjokovni engleskih balada, preko 15. stoljeća, sve do današnjeg doba, o Sherwoodskom junaku zapamćenom kao socijalno osvještenom borcu za pravdu među onima koji imaju i onima koji bi trebali imati, aktualizirat će se pod redatljeskom palicom Otta Buthursta na dubrovačkim ulicama pretvorenim u ambijent Sherwood Foresta pokraj Notthinghama.
Leonardo Di Caprio

Planetarna zvijezda u Dubrovniku 

Bezvremenska priča o junaku koji uzima od bogatih i daje siromašnima tako će još jednom promovirati ljepote Dubrovnika i prezentirati ovaj grad u cijelom svijetu. Iznosi vezani isključivo uz promociju ovog velikog filmskog događaja prelaze milijunske brojke pa se pretpostavlja da će turizam grada Dubrovnika profitirati čak i više nego li je nakon snimanja već spomenutih serijala.
Reklama Dubrovniku kao mjestu visoke kulturne i filmske scene je definitivno zagarantirana već godinama, a najavama o snimanju Robin Hooda i gostovanju holywoodskih zvijezda Dubrovnik postaje sve poželjnijim odredištem ne samo filmksih fanova već i turista iz cijelog svijeta.