Apolitični

Lećevačka mljekara Pramenka

Područje općine Lećevica pripada zagorskome dijelu Splitsko-dalmatinske županije,  sastoji se od naselja Lećevica, Radošić, Kladnjice i Divojevići. Općina Lećevica ima površinu od 87,37 km² što čini 1,93% ukupne površine županije. Prema popisu iz 2001. godine, na području općine živi 740 stanovnika, što čini gustoću naseljenosti od 8,4 stanovnika/km². Od prijašnjega popisa stanovništva iz 1991. godine zabilježen je pad broja stanovnika uzrokovan migracijskim procesima stanovništva. Postojeće stanje sustava naselja na području općine Lećevica određeno je dosadašnjim razvojem i procesima okupljanja stanovništva na više manjih zaselaka unutar naselja.

Terracon news se tijekom jutra /ponedjeljak /uputio u ovo lijepo i oku ugodno mjesto kako bi vam predstavio jedan od tri gospodarska objekta u Lećevici.

U videoprilogu predstavljamo mljekaru Pramenka d.o.o. obitelji Lucić-Mimica koji su u ovaj proizvodni poduhvat krenuli od 2007 godine. Gotovo cijela obitelj uključena u proizvodnju  vrhunskog lećevačkog sira kojeg uistinu potražuju na tržištu zbog svoje energetske  i gurmanske vrijednosti . No, kako nam kaže  predstavnica mljekare gospođa  Mileva Lucić-Mimica problem je što nema dovoljno mliječne sirovine na ovim prostorima te smo prisiljeni snalaziti se za mlijeko kako bi mogli proširi asortiman proizvoda.

Pogledajmo i poslušajmo zanimljivu priču iz mljekare Pramenka

Više u kategoriji: Hrana, Gospodarstvo

D. Šabić, mag.nov.