Apolitični

Le Petit Festival du Theatre – umjetnici svijeta na jednom mjestu – u Dubrovniku

Le Petit Festival du Theatre je poseban i prepoznatljiv kulturni događaj na kojem se predstavljaju umjetnici i umjetnički talenti iz cijeloga svijeta.

Kako je Dubrovnik već prepoznat kao turistički biser svijeta, tako ga iz godine u godine sve više i više turista iz različitih krajeva zemaljske kugle. Grad je i zbog toga gotovo tijekom cijele godine prepun raznovrsnih programa u kojima dominira kultura, glazba, izložbe, koncerti, zabava, gastro festivali i slično. Tako 9.- 12. lipnja u gradu sv. Vlaha kreće „Le Petit Festival” koji svake godine podiže zastor otkrivajući kreacije pažljivo izabranih i talentiranih umjetnika bilo da su oni pjesnici, glumci, plesači ili nešto sasvim drugo, te je proteklih godina u sklopu ovog festivala u Dubrovniku sudjelovalo stotinjak umjetnika iz cijeloga svijeta.

U nastavku vam donosimo program:
9.lipnja 2016.
20.30 h Predavanje:AnneVervarcke – Zdrava djeca
21.30 h Izložba:Ljubav za buduće generacije – Ognjen Ogi Jeremic & Shige Amano
22.00 – 22.15 h

Plesni performans: Cie Tsurukam – Kaori Suzuki i Sébastien Vuillot

10. lipnja 2016.
20.00 h Predavanje:Ian Hamilton – Umjetnost, umjetnik, djeca i homeopatija – pod krinkom
21.00 h Dubrovnik vision glazbeno natjecanje:
Šestero djece iz različitih dijelova Dubrovnika predstavljat će Aziju, Afriku, Sjevernu Ameriku, Južnu Ameriku, Australiju i Europu
22.00 h Glazbeni performans: Riosenti, nomadski glazbeni projekt s latino-američkim korijenima JosueAvalos i AlineNovaro

12. lipnja 2016.
21.30 h Glazbeni projekt: Sramežljiv Umjetnik – Ana Čavlina i Tara Wilts Na prekrasnoj plaži Veliki žali (16 km sjeverno od Dubrovnika)

Izvor i foto: tzdubrovnik.hr , dubrovacki.hr