Apolitični

Lažne Amazon recenzije prodaju se u velikim količinama na mreži

BBC prenosi kako je jedna potrošačka skupina pronašla 10 web stranica koje prodaju lažne komentare za Amazon po cijeni od 5 funti svaka i potiču pozitivne kritike u zamjenu za plaćanje ili besplatne proizvode.

Na upit o ovoj široko rasprostranjenoj industriji lažnih recenzija, glasnogovornik Amazona je ukratko izjavio: “Uklanjamo lažne recenzije i poduzimamo mjere protiv svih koji su upleteni u objavi lažnih komentara.”

Amazon omogućuje trgovcima da prodaju svoju robu putem njihove web stranice, koja je to svi znamo ujedno i najpopularnije mjesto za kupovinu. Ali se postavlja pitanje kome to Amazon omogućuje prodaju? Trgovcima koji namjerno krše uvjete i odredbe tvrtke, a sve u cilju postizanja što boljih prodajnih rezultata.

Prodavači lažnih komentara imaju i “pakete” lažnih recenzija s popuastima, tako prodavači Amazona mogu kupiti pojedinačni komentar po cijeni od oko 15 funti, kao i skupne pakete od 50 komentara za 620 funti, i sve do 8.000 funti za paket od čak 1000 komenatra. Naravo kada kupac na Amazonu vidi 1000 komentara za neki proizvod to je glavni signal da je prodavač provjeren, a proizvod vrlo tražen i odličan. Drugim riječima kupci se ne bi trebali previše premišljati.

Cijeli članak možete pročitati na: pcchip.hr

Foto: Pixabay